Sådan får I den perfekte sommerdag fyldt med sol og vand - gode ideer til ting I kan lave

Stranden og havet, i Danmark, midt om sommeren, er svært at overgå. Danmark kan være strid, kold, våd og føles som om der kun findes toner af farven grå. Om sommeren i Danmark er det som om vi alle glemmer den side af Danmark. Vi ser kun den blå bølge, det saftigt grønne græs og vi nyder det i fulde drag.

Måske netop fordi kontrasten er så stor. Det ligger alligevel og lurere, selv om vi har glemt det for en tid. Vi ved at vi skal nyde hvert øjeblik i solen. Vi forsøger at få tiden til at vare så længe som muligt og at høste en masse minder til den kommende grå tid.

En dejlig dag på stranden, med leg i vand og i sand og en lækker madpakke, så bliver det ikke meget bedre. Her får du ideer til en herlig dag på stranden.

Vandet er herligt om sommeren i Danmark

Alene det at være tæt på vandet er en lise for sjælen. Lyden af klukkende vand og duften af salt i vinden gør os glade og tillader os at finde den indre ro og balance. At bevæge sig i det samme vand er endnu mere livgivende og vidunderligt.

Snorkling er for alle aldre

Bare det at svømme rundt, lege eller bare være i vandet er herligt. Snorkling gør det hele endnu sjovere. Det er meget nemt at lære at snorkle. Snorkling giver timevis af god underholdning for både børn og voksne.

Nem leg til at komme under vandet i en fart

Har dine børn svært ved at komme under vandet i første forsøg, er den gamle, men stadig sjove leg en god ide.

  • Gå ud i vandet til midt på låret.
  • Hold hinanden i hænderne.
  • Tæl fra ti til hundrede. Og hop på hvert tal.
  • Hundrede betyder helt ned under vandet. om hovedet skal helt under, bestemmer I jo selv.

Uden mad og drikke dur heltene bare slet ikke

Man bliver sulten af at lege i vandet. En god madpakke, med nem mad er alfa og omega på turen til havet. Lav klap sammen madder med groft brød og hav store stykker agurk og gulerod for sig. Selv om din familie normalvis ikke gider klap sammen mader, vil du opdage at de alle sammen synes de smager herligt, når man er på stranden.

Snaks behøver ikke indeholde sukker

Snacks i løbet af dagen kan sagtens bestå af gulerødder, agurk i stor stykker, tomater og kogte æg. Chokoladekiks har det alligevel med at smelte og blive fulde af sand. Alt hvad der er sødt tiltrækker i øvrigt bier og andre irriterende insekter.

Et simpelt trick til at holde vandet koldt

Lad ungerne grave et dybt hul i sandet, som det første, når i ankommer til stranden. Stop alle vandflasker i en pose og læg dem ned i hullet. Dæk hullet til og husk at marker hvor skatten ligger. Når i har brug for vand, er det bare at grave lidt og vupti, så har I dejligt køligt vand.

Stranden er et besøg værd på alle årstider

Stranden er på samme måde som havet, en lise for sjælen, uanset hvilken årstid du er der på. Om sommeren er stranden ekstra skøn. Du kan gå i bare tæer og lette kjoler. Du kan gå langs stranden og soppe når du får lyst. Du kan finde smukke sten, skaller og drivtømmer. Stranden i Danmark er magisk og helt sin egen.

Tre nemme lege der stimulere sanserne

Sanse lege er oplagt når i er ved stranden.

  • Jeg kan se legen, går ud på at bruge sine øjne. En siger at de kan se noget i en bestemt farve eller form. De øvrige må nu kigge sig godt omkring, for at finde det som passer til beskrivelsen. Den der gætter rigtigt, får næste tur.
  • Rør ved ting med lukkede øjne og se om du kan gætte hvad det er. Legen kan varieres. En kan uddele ting til de andre, eller det kan gøres på skift.
  • Snuse legen foregår på samme måde som røre ved ting legen.

En lille konkurrence leg med sten

Bliver det hele lidt kedeligt er der måske brug for en lille konkurrence.

  • En stor sten er målet.
  • Hver deltagere har et fast antal sten, som de på skift må kaste, for at ramme den store sten.
  • Den der rammer flest gange har naturligvis vundet.

Menu
Top