Sådan holder du den bedste halloweenfest for børnene - 5 gode tips

Er I bare helt vilde med halloween hjemme hos jer - både børn og voksne? Så skal I selvfølgelig hive den uhyggelige halloweenstemning og holde en rigtig god og gennemført halloweenfest for børnene - og måske nogle af deres venner. 

Men hvordan holder man så en vellykket halloweenfest, som er sjov for både børnene og jer voksne? Herunder får du i hvert fald 5 gode tips til at få stablet sådan en fest på benene.

Fede halloween kostumer til børn og voksne

Det, som er allervigtigst, når man skal holde en halloweenfest, er at finde nogle gode kostumer, som passer til netop halloweentemaet. I USA er der tradition for, at halloweenfester egentlig bare er udklædningsfester med et meget bredt tema. Men i Danmark er det altså mest almindeligt, at man klæder sig ud som nogle af de uhyggelige karakterer, så I skal altså - både børn og voksne - ud og kigge efter nogle uhyggelige halloween kostumer.

Nogle af de kostumer, som især er populære er spøgelse, vampyr, græskar, skelet, manden med leen, heks, mumie og andre slags kostumer, som er baseret på uhyggelige væsener. Hvis man gerne vil tænke lidt uden for boksen, kan man i stedet vælge at klæde sig ud som karakterer fra uhyggelige film - eller i hvert fald halloweenfilm. Det er lidt mere originalt, og med den løsning er man i hvert fald næsten sikker på, at der ikke er andre, der klæder sig ud som det samme.

Uhyggeligt og hyggeligt pynt

Til en rigtig halloweenfest skal der selvfølgelig også pyntes op med en masse uhyggeligt pynt. Men fordi det trods alt er en halloweenfest for børn, så behøver al pynten måske ikke nødvendigvis at være det mest uhyggelige, man kan finde - der skal trods alt ikke være nogen, der bliver alt for bange til festen. Så er festen lidt ødelagt.

Så tag ud og fin en god blanding af pynt med typiske halloweenmotiver som eksempelvis græskar, skeletter, edderkopper, vampyrer, zombier og den slags. Og når der så er styr på den uhyggelige pynt, som passer perfekt i halloweentemaet, så kan du måske også skaffe noget sjovt pynt hjem, som ikke nødvendigvis er det mest uhyggelige, men som sagtens stadig kan fungere godt til en halloweenfest. En sæbeboblemaskine er eksempelvis ret festlig, og selvom den ikke ligefrem skriger "halloween", så kan det stadig være rigtig sjovt at have en sæbeboblemaskine stående.

Mad, snacks og drinks med halloween motiver

Hvis det skal være en vellykket halloweenfest for børnene, så er det selvfølgelig også et must, at der er nogle lækre snacks og noget godt at drikke - og disse ting kan man med fordel lave indenfor halloweentemaet, hvis man gerne vil have, at børnene skal blive ekstra vilde med det. Det giver i hvert fald noget til stemningen.

Her kan man eksempelvis lave en masse farvet saftevand, som kan forestille eksempelvis blod, hvis det er rødt eller slim, hvis det er grønt. Derudover er der også en masse gode halloweenopskrifter, man kan følge i forhold til maden. Du har måske hørt om pølsehorn, der ligner af skårede fingre. Eller spaghetti, der ligner hjernemasse? Der er i hvert fald mange forskellige slags snacks, man kan lave, som kan hører ind under halloweentemaet, så det er bare med at finde noget inspiration til det. Det giver i hvert fald en fed effekt til festen, og børnene skal nok blive helt vilde med det.

Lav en skattejagt eller et mysterie

Halloween er jo en højtid, som forbindes med noget uhyggeligt og mystisk, så man kan eventuelt sørge for at arrangere et lille indslag i form af et mysterie eller en skattejagt, som børnene så skal opklare for at få en masse lækkert halloweenslik. 

Det kan eksempelvis være en slags skattejagtsmysterie, hvor man skal finde ud af, hvad der er blevet af Grev Draculas blod - eller at man måske skal finde den usynlige mands hat. Der er rigtig mange gode muligheder for at lave en sjov skattejagt eller et mysterie, som har halloweentema. Og det er helt sikkert noget, som børnene vil elske at være en del af. Husk dog lige på, at det godt må være uhyggeligt, men at der selvfølgelig også skal tages hensyn til de børn, som måske nemt kan blive bange. 

Vis en halloweenfilm i slutningen af aftenen

På et tidspunkt bliver børnene sikkert trætte, og her kan man altså overveje, om man skal gøre halloweenfesten til en sleep over, hvor alle børnene kan sove på madrasser inde i stuen, hvor aftenen så bliver sluttet af med en god halloweenfilm, som alle kan falde i søvn til. 

Her er det igen vigtigt, at man ikke vælger en film, som direkte er en gyserfilm, da der nok er mange af børnene, der ikke kan holde til den slags. Men gå derimod efter nogle af de sjove, klassiske halloweenfilm, som kan ses af hele familien. Dem, hvor der eksempelvis optræder nogle af de velkendte karakterer som Dracula og Frankenstein. Der er nemlig mange af den slags film, som egner sig perfekt til et børnepublikum, og hvor voksne faktisk også sagtens kan nyde at se dem. Så det vil være den perfekte afslutning på en god halloweenfest for børnene.

Menu
Top